Ohjeita pyöräilijöille

Kun lähdet pyöräretkelle, tarkista aluksi, että pyöräsi vaihteet ja jarrut toimivat hyvin, ketjut ovat rasvatut, renkaissa on riittävä ilmanpaine ja että renkaat ovat kaiken kaikkiaan hyvässä kunnossa. Matkalla voi sattua rengasrikko, joten ota mukaan pyörääsi sopiva varasisärengas.

Varusteiksi tarvitset kypärän, sääennusteen mukaisen pyöräilyvaatetuksen, juomapullollisen nestettä, lisäenergiaa, pyörän lukon, kännykän, pyöräily/aurinkolasit.

Ota myös mukaan muut eri retkillä tarvittavat tavarat esim. omat eväät, grillimakkarat, pyyhe, uikkarit (kts. kunkin retken sisältö ja vierailukohteet). Myös vähän rahaa kahvilla käyntiä varten on hyvä olla mukana.

Jos haluat tulla matkan varrelta mukaan, niin sovi siitä etukäteen vetäjän kanssa, jolloin sovitaan tapaamispaikka ja aika. Jos et aja retkeä loppuun asti, niin kerro vetäjälle, missä kohtaa tulet jäämään ryhmästä pois. Retkellä ollessasi noudata aina liikennesääntöjä ja huomioi muut tiellä liikkujat.

Espoon Ladun pyöräretket ajetaan omalla vastuulla. Tarkistathan oman vapaa-ajan vakuutusturvasi. Espoon Ladun tapahtumissa on voimassa Suomen Ladun perustason tapaturmavakuutus kaikille osallistujille ja vastuuvakuutus ohjaajille. Vakuutus ei kata kalustovahinkoja. Vapaa-ajanvakuutukset kannattaa pitää aina kunnossa myös omatoimisesti pyöräillessä!

Hyvin varusteltu polkupyörä