Seikkailevat perheet, Oittaa

Espoon Latu ja Polku on mukana Seikkailevat perheet -toiminnassa, joka on iloista ja paikallista perheiden yhteistä toimintaa ulkoilmassa, luonnossa liikkuen.

Oittaalla järjestettävä Seikkailevat perheet -ulkoliikuntatapahtuma on lapsiperhetoimintamme peruspilari. Tapahtuma järjestetään joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 11–14. Tapahtumassa esitellään Seikkailevat perheet -toimintaa ja rekrytodaan uusia vapaaehtoisia seikkailupäälliköitä.

Seuraa Seikkailevat perheet -toimintaa myös Facebookissa!

Espoon Latu, ulkoilu, oittaa,
luontomysteeri

”Perheiden yhteisen ulkoilun ja liikunnan merkitys on kasvanut erityisesti viime aikoina, mutta monet kaipaavat ideoita, tukea ja muiden perheiden seuraa ulkoiluun”, Suomen Ladun hankesuunnittelija Susanne Blomqvist kertoo. ”Me Suomen Ladussa haluamme tukea lasten ja aikuisten yhdessäoloa ja auttaa perheitä löytämään oman tapansa liikkua luonnossa. Niinpä Seikkailevissa perheissä kaikki osallistuvat, myös aikuiset. Tämä aikuinen voi olla lapsen vanhempi, isovanhempi tai vaikkapa kummi”, Blomqvist kertoo.

Seikkailevat perheet- on uusi Suomen Ladun perheliikunnan toimintamalli. Siinä etsitään uusia vapaaehtoisia eli seikkailupäälliköitä, jotka ohjaavat oman lapsensa kanssa muille perheille 5 kerran kokonaisuuden. Toiminta on suunnattu alle 10-vuotiaiden lasten perheille ja se tapahtuu perheiden omassa lähiympäristössä. Kunkin ryhmän eli Seikkailevat perheet -heimon toiminta on omannäköistään, ensisijaisena tavoitteena on hauska yhdessäolo luonnossa liikkuen. Samalla seikkaillaan eri ulkoilulajeista toiseen ja tutkitaan oman lähiympäristön mahdollisuuksia liikkua luonnossa. Heimon toimintaa tukee Espoon Ladun luottamushenkilö, eli seikkailukummi. Hän auttaa seikkailupäällikköä toiminnan suunnittelussa ja toimii linkkinä heimon ja yhdistyksen välillä, mutta ei osallistu itse toiminnan ohjaamiseen.

Tutustu myös: https://www.suomenlatu.fi/seikkailevat-perheet/seikkailevat-perheet.html

Espoon Latu, Seikkailevat Perheet
Seikkailevat Perheet logo