Tähti- ja planeettaretki Karjaalle

Maaliskuu on tilastojen mukaan vuoden vähäpilvisin kuukausi. Joten tähtitaivas on silloin usein näkyvissä. Karjaan observatoriossa ihailemme planeettoja, tähtiä ja tähtikuvioita, ym. taivaan kohteita. Käytettävissämme on tähtikaukoputki ja kiikareita. Lisäksi saamme ammattilaisen antaman opastuksen tähtitaivaasta ja siellä näkyvistä kohteista. 

Vaikka maaliskuu on vuoden "tähtivarmin" kuukausi, niin tapahtumalla on silti pilvisyyden suhteen varaus. Mikäli sovittuna aikana on pilvistä, niin siirretään tapahtumaa eteenpäin kunnes osumme pilvettömään iltaan. Retken ajankohdan siirtämisestä tiedotetaan ilmoittautuneille sähköpostilla viimeistään klo 10 suunniteltuna retkipäivänä 2.3.2024.

Kokoonnumme Karjaan Naturan observatoriolla 2.3. klo 18:40. Observatorio sijaitsee Karjaan vesitornissa Töyrymäenkadulla, Karjaa, Raasepori. Vesitornissa/observatoriossa ei ole WC:tä, joten mahdollinen WC-käynti on tehtävä etukäteen. 

Vietämme observatoriossa ajan 19:00 - 20:00, jolloin Karjaan Naturan asiantuntija kertoo ja esittelee meille tähtitaivasta.

Retkeä koskevat tiedustelut erkki.ikaheimo(at)gmail.com

Retkelle mahtuu korkeintaan 20 osallistujaa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on torstai 29.2.2024

Autokyyti