Espoon Ladun pyöräretki - PERUTTU

Espoon Latu pyöräilijä kalliorannalla matkalla Kotkaan
Espoon Latu pyöräilee 2023
Majoitustoiveeni?

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Kymenmatkat Oy, Kotka 

Sitovat ilmoittautumiset 15.5.2023 mennessä sirkka.koponen@espoonlatu.fi tai oheisella lomakkeella.  Lisätietoja myös p. 050 5649365 Ilmoittautuessa kerro myös mahdollinen erikoisruokavalio.

Matkanjohtaja Sirkka Koponen. Retkelle otetaan 14 pyöräilijää. Pyöräosuuksien vetäjinä on 2 kokenutta pyöräilijää ja huoltohenkilöitä osallistuu 2. Pyöräilijän kuntovaatimus: jaksaa pyöräillä päivittääin n.35-50 km. Keskinopeus 15-18 km tunnissa.

Maksut:                  Ennakkomaksu 100,00 € kun paikka on varmistettu. Loppumaksu  28.6. mennessä Espoon Ladun tilille: FI47 2290 1800 0443 83 Maksuviite 203111

Hinta:                       2 hh Espoon Ladun jäsenelle 465,00 € /hlö, ei jäsenen lisähinta 29,00 €, 3 hengen huone 370,00 €/hlö, ei jäsenen lisähinta 29,00 €, 1 hengen huone 600,00 €, ei jäsen lisähinta 29,00 €.

Hintaan sisältyy:  Majoitus 4 yötä liinavaattein (lakanat, tyynyliina ja pyyhe) ja loppusiivous, aamiaiset, sauna päivittäin, Grilli-ilta Villa Molnbyssä (tehdään yhteisesti itse). Muissa kohteissa ruokailu omin kustanuksin paikallisissa ravintoloissa. Kotkassa on mahdollisuus valmistaa yhdessä ruokaa jaetuin kustannuksin. Huoltoauton ja retkenvetäjien palvelut matkan aikana.

Huoltoauto seuraa mukana ja kuljettaa muut kuin pyöräillessä tarvittavat varusteet majoituspaikkojen välillä. Huoltoautossa on vettä ja ensiapuvälineet sekä pyöränhuoltovälineet.

Ennakko Infotilaisuus pidetään maanantaina 24.7. klo 18.00 Tarkempi paikka ilmoitetaan ilmoittautuneille. Alustavasti Tapiolassa.

MAANANTAI 31.7.

Lähtö klo 9.30. Mellunmäen Metroasemalta kohti Porvoota vanhaa Porvoontietä pitkin. Tauko Navetta kahvilassa. Porvoossa omakustanteinen lounastauko. Tutustutaan kaupunkiin aikataulun salliessa.  

Majoitus Villa Molnby, Myllykyläntie 151, 07280 Porvoo  https://villamolnby.com/fi/

Yksityissauna 20 hlön ryhmälle. Lähin järvi nimeltä Venjärvi sijaitsee pienen  ajomatkan päässä hotellista. Se on erittäin kaunis järvi, jossa on mukava pieni uimaranta. Uimarannan ohella käytettävissä on laituri, pukusuojat ja ulkokäymälät. 

Huoneet käyttöön klo 16.00 alkaen.

Päivän kilometrimäärä noin 55 km reitistä riippuen.

Sauna, illallinen, joka tehdään yhdessä ja seuraavan päivän reittisuunnitelman info.

TIISTAI 1.8.

Aamiainen, aamu-uinti ja huoneiden luovutus klo 10.00. Lähtö kohti Loviisaa, jossa omakustanteinen lounastauko. Loviisassa käymme tuhannen tuskan kahvilassa, Poikkikuja, 07900 Loviisa. Mikäli se on auki. Tai Saltbodan Loviisanlahden rannalla. Tutustumme Loviisan nähtävyyksiin aikataulun puitteissa. Jatketaan kohti Ruotsinpyhtäätä ja Strömforsin Ruukkia.

Strömforsin ruukki, Ruukintie 11, 07970 Ruotsinpyhtää  https://stromforsinruukki.com/

Majoitus kahdessa eri talossa. Aamiainen yhteisesti Bed&Bistrossa.

Mikäs sen mukavampaa kuin kruunata tapahtumarikas päivä saunalla ja hyvällä aterialla omakustanteisesti paikallisessa ravintolassa ja seuraavan päivän reittisuunnitema info.

Päivän kilometrimäärä noin 49 km reitistä riippuen. Seuraavan päivän info.

KESKIVIIKKO 2. 8.

Aamu-uinti ja aamiainen. Huoneiden luovutus ja lähtö kohti Kotkaa.

Majoitus Gasthaus Vanha-Merivartioasema https://vanhamerivartioasema.fi/fi/    Lehmustie 2, 48130 Kotka.

 Sauna ja illallinen kaupungilla. (Omin kustannuksin). Voidaan myös tehdä yhteisesti ruokaa talon keittiössä jaetuin kustannuksin.

Päivän kilometrimäärä noin 38 km reitistä riippuen. Seuraavan päivän info.

TORSTAI 3.8.

Aamiainen.

Lähtö koskikierrokselle. Käynti Langinkoskella. Pääsymaksu 8/6 € tai Museokortti. Museon keskusteluoppaat kertovat vivahteikkaita tarinoitakeisareista, kalastajista ja vaiheiista kosken partaalla. Jos ryhmässä on yli 10 henkilöä, voidaan varata n. 30 min opastus 60 € /ryhmä. Langinkoskella on kaksi kahvilaa. Paikka aukeaa klo 11.00.

Voit pitää myös omatoimipäivän.

Päivän kilometrimäärä noin 40 km reittivalinnasta riippuen.

Sauna ja omakustanteinen illallinen (Voidaan myös tehdä yhteisesti ruokaa talon keittiössä jaetuin kustannuksin).

PERJANTAI 4.8.

Aamiainen ja huoneiden luovutus.

Päivän ohjelma tarkentuu lähempänä, vaihtoehdot: Voidaan keskustella ennakkoinfossa.

1.     Päivää vietetään Kotkassa pyöräillen puistoja kierrellen ja kuljetus Kotkasta bussilla Espooseen.

2.     Lähdetään ajamaan takaisinpäin ja bussi poimii sovitusta paikasta kotimatkan varrelta.

Bussikuljetus (pyörät ja henkilöt) Espooseen.

Ohjeita pyöräilijöille

 Kun lähdet pyöräretkelle, tarkista aluksi, että pyöräsi vaihteet ja jarrut toimivat hyvin, ketjut ovat rasvatut, renkaissa on riittävä ilmanpaine ja että renkaat ovat kaiken kaikkiaan hyvässä kunnossa. Matkalla voi sattua rengasrikko, joten ota mukaan pyörääsi sopiva varasisärengas.

Varusteiksi tarvitset kypärän, sääennusteen mukaisen pyöräilyvaatetuksen, juomapullollisen nestettä, lisäenergiaa, pyörän lukon, kännykän, pyöräily/aurinkolasit.

Ota myös mukaan muut eri retkillä tarvittavat tavarat esim. omat eväät, pyyhe, uikkarit (kts. kunkin retken sisältö ja vierailukohteet). Myös vähän rahaa ruokaluun ja kahvilla käyntiä varten on hyvä olla mukana.

Retkellä ollessasi noudata aina liikennesääntöjä ja huomioi muut tiellä liikkujat.

Espoon Ladun pyöräretket ajetaan omalla vastuulla. Tarkistathan oman vapaa-ajan vakuutusturvasi. Espoon Ladun tapahtumissa on voimassa Suomen Ladun perustason tapaturmavakuutus kaikille osallistujille ja vastuuvakuutus ohjaajille. Vakuutus ei kata kalustovahinkoja. Vapaa-ajanvakuutukset kannattaa pitää aina kunnossa myös omatoimisesti pyöräillessä!

Kansainvälisen käytännön mukaan hotellivuorokausi alkaa yleensä klo 14.00 ja hotellihuone on luovutettava lähtöpäivänä klo 12.00 mennessä.

Ryhmäkoon / henkilömäärän ja huonejaon vahvistus 45 vrk:tta ennen matka alkua, to 15.6.2023.

Ennakkomaksun 100 € /hlö, maksuaikaa 1 viikko ilmoittautumisesta.  Loppulasku erääntyy 29.6.2023.

Peruutusehdot:

Koko ryhmän kuluton peruutus 45 vrk:tta ennen matka alkua, to 15.6.2023.  Ennen lähtöpäivää tapahtuvista peruutuksista veloitetaan seuraavasti: 

*30-14 vrk ennen 20% matkan alkua kokonaishinnasta/paikka

*13-7 vrk ennen 50% matkan alkua kokonaishinnasta/paikka

*6-0 vrk ennen matkan alkua ja mikäli peruutuksesta ei ilmoiteta 100% matkan kokonaishinnasta/paikka.

Peruutus on ilmoitettava kirjallisena ja on voimassa sen jälkeen, kun olemme vahvistaneet peruutuksen. Huomioi! Lääkärintodistus ei pienennä peruutuskulujen määrää.

Suosittelemme riittävän vakuutusturvan ottoa matkavarauksen yhteydessä.

Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus.

Matkustajat: Ryhmä Espoon Latu ry

Pyöräosuuksien vetäjät:

Eeva-Liisa ”Eppu” Wallenius ja Tor-Erik ”Klaude” Wallenius

Järjestelyvastaava: Sirkka ”Sipsu” Koponen sirkka.koponen@espoonlatu.fi   puh. 050 5649365

Ihastu Kaakkos-Suomeen!

Matkalla läpi Kaakkois-Suomen seikkailut vievät sinut merelle. koskille ja pittoreskeille kujille. Näet ja koet palkitut puistot, historialliset rakennukset ja kaakkoissuomalaisen vieraanvaraisuuden. (Visit Kotka esitteestä).

Kiva fillari tekee polkemisesta huomattavasti kivempaa!

Lämpimästi tervetuloa mukaan pyöräilemään !