Tapahtumat

Toistuvat tapahtumat

Pyöräily
Ohjelmaan kuuluvat huhtikuusta syyskuulle ajettavat lauantain ja sunnuntain pyöräretket. Retket suuntautuvat eri puolille pääkaupunkiseutua ja kullakin retkellä on oma teemansa, reittinsä ja aikataulunsa. Lauantain retket ovat vaatimustasoltaan hiukan kokeneemmille pyöräilijöille, ajettavat matkat ovat yleensä noin 50 - 90 km, sunnuntain pyöräilyt ajetaan rauhallisella tahdilla ja ovat ajomatkaltaan lyhyempiä n. 20-30 km. Lähtöpaikka kaikille retkille on EMMA-museo Tapiolassa.
Aikataulut ja tarkemmat ohjeet läytyvät www.espoonlatu.fi tapahtumakalenterista ja yhdistyksen facebook sivuilta https://www.facebook.com/Espoon-Latu-367482346493/

Toukokuu
La 25.5. klo 8:00 Minivaellus Ruostejärvi-Liesjärven kansallispuistossa

Kulje jo metsänvartijan tallaamia polkuja pitkin Ahonnokasta Liesjärveä halkovalle upealle Kyynäränharjulle ja nauti hämäläisestä maisemasta parhaimmillaan.
Yhden yön majoittuminen teltassa tai laavussa, omat eväät, ryhmän koko 12 henkilöä ja matkaamme kimppakyydillä. Osallistumismaksu 20 €/henkilö, ilmoittautuminen Harri Turpeiselle (harri.turpeinen@espoonlatu.fi) 11.5. 2019 mennessä.

Ti 28.5. klo 18:00 Kevään 2019 sauvakävelyt tiistaisin Tuomarilasta ja Haukilahdesta

Tuomarila:
- lähtö osoitteesta Tuomarilantie 4, Tuomarilan juna-asemalta
- vetäjänä Tuija Uusitalo puh 050 525 0509

Haukilahti:
- lähtö osoitteesta Mellsteninranta, Mellstenintie 6, kioskin luota
- vetäjä Raimo Lyhykäinen puh 0400 332 244

Pe 31.5. klo 9:00 Bussiretki Laitilan virvoitusjuomatehtaalle - Suomen vihrein panimo

Lähdemme klo 9.00 Kiasmalta pikkubussilla Laitilan virvotusjuomatehtaalle Laitilaan, matkan varrella myös Saloniemen juustola ym.
Matkan hinta määräytyy henkilömäärän mukaan (bussi + lounas). Perillä jokainen maksaa juomat itse.
Tervetuloa tutustumaan Laitilan Wirvoitusjuomatehtaaseen! Tehdasvierailuilla tutustutaan Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan historiaan ja nykytilaan, vilkaistaan tuotantotiloihin sekä maistellaan tuotteitamme.
Esittelytilat sijaitsee toisessa kerroksessa ja kulku on portaita pitkin, joten tila ei ole esteetön. Esittelyn jälkeen on mahdollisuus tehdä ostoksia tehtaanmyymälässä.
Sitovat ilmoittautumiset 17.5. viimeistään sirkka.koponen(at)espoonlatu.fi

Kesäkuu
La 01.6. klo 10:30 Pyöräily: Haagan Alppiruusupuisto ja kesä-Helsinki

Kesäkuun alussa Haagan alppiruusut kukkivat kauneimmillaan. Kahvitellaan myös kesäisellä Hakaniemen torilla ja ajellaan pääkaupungin rantoja pitkin. Retken pituus n. 45 - 50 km.

Lähtö klo 10.30 EMMA-museolta, Ahertajantie 5, Tapiola, tulethan paikalle vähän ennen lähtöaikaa. Varustus sääennusteen mukainen, ota mukaan myös pyörääsi sopiva varasisärengas, retki ajetaan omalla vastuulla. Lisätietoja pyöräretkistä www.espoonlatu.fi ja Espoon Ladun Facebookista. Retken vetäjä Antero Kaleva, antero.kaleva@gmail.com tai 050-3903160. Tervetuloa pyöräilemään mukavassa porukassa.

La 01.6. klo 11:00 Oittaan perhepäivä

Oittaan perhepäivä klo 11-15.
Suomen Ladun perheliikuntahanke (Susanne Blomqvist) toteuttaa Oittaalla joka kk ensimmäisenä lauantaina perhepäivän ulkoilun eri teemoilla.
Espoon Latu on mukana, tule sinäkin.
Oittaan osoite; Kunnarlantie 33-39 02740 Espoo

Su 02.6. klo 11:00 Sunnuntaipyöräily

Rauhallisesti ajettava pyöräretki eri vuosisadoilla rakennettuun Espooseen: Suurpelto - Espoon Keskus - Bemböle. Retken kokonaispituus n. 20 km, ja pidetään tauko sopivassa kahvilassa. Lähtö EMMA-museolta, Ahertajantie 5, Tapiola. Retki ajetaan liikennesääntöjä noudattaen ja omalla vastuulla. Lisätietoja kari.juvonen@espoonlatu.fi tai puh. 040 831 0853.

La 08.6. klo 10:30 Pyöräily: Helsingin rantareittejä, Kallvikin niemi ja Aurinkolahti

Retki Helsingin rantareittejä pitkin Kallvikin niemelle ja Aurinkolahteen. Paluu joko metrolla tai pyöräillen takaisin Espooseen. Retken pituus n. 60 km (enemmän, jos ajetaan takaisin Espooseen).

Lähtö klo 10.30 EMMA-museolta, Ahertajantie 5, Tapiola, tulethan paikalle vähän ennen lähtöaikaa. Varustus sääennusteen mukainen, ota mukaan myös pyörääsi sopiva varasisärengas, retki ajetaan omalla vastuulla. Lisätietoja pyöräretkistä www.espoonlatu.fi ja Espoon Ladun Facebookista. Retken vetäjä Antero Kaleva, antero.kaleva@gmail.com tai 050-3903160. Tervetuloa pyöräilemään mukavassa porukassa.

Ke 12.6. klo 15:00 Olarin Terveysluontopolun avajaiset

Hyvinvoiva Espoo -kehitysohjelma järjestää Olarin Terveysluontopolun avajaiset. Tapahtuma on kaikille avoin.

Sisääntulo polulle on Ylismäentien ja Olarinkadun risteyksessä olevalta parkkipaikalta, josta alkaa kuntorata. Avajaistilaisuus on ensimmäinen rastilla "Hillittömät hiidenkivet", joka sijaitsee n. 500 m. päässä parkkipaikalta. Avajaisseremonian jälkeen on mahdollista kiertää 2,5 km pitkä reitti yhdessä.

Lisätietoja jenni.bjorksten(at)espoo.fi