Muumien hiihtokoulu ja lumikenkäilykoulu lumitilanteen mukaan

To 01.2

Järjestetään lumitilanteen salliessa. Paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin. Tarkemmat tiedot www.espoonlatu.fi sivuilta tai lisätiedot Marjatta Sykkö puh.050 376 5942 tai marjatta.sykko(at)espoonlatu.fi.

Muumien hiihtokoulu on useamman kerran kokonaisuus, jossa käydään hauskasti ja lapsilähtöisesti läpi hiihdon perusasiat ja -tekniikat. Hiihtokoulussa liikutaan monipuolisesti ja leikitään suksilla erilaisia hiihtoleikkejä. Välillä hiihdetään omaehtoisesti virikkeellisessä hiihtoympäristössä tai tehdään yhdessä muutakin talvista mukavaa. Isommat hiihtokoululaiset voivat tehdä pidempiäkin hiihtoretkiä.
Muumien hiihtokoulut on jaettu ryhmiin taitotason mukaan:
Muumiperheen hiihtokouluun lähdetään mukaan noin 2-vuotiaasta alkaen yhdessä oman aikuisen kanssa. Leikkien ja tehtävälatujen avulla saadaan ensikosketus hiihdon monipuoliseen maailmaan. Muumiperheen hiihtokoulu on antoisaa yhdessäoloa myös vanhemman lapsen tai erityislapsen kanssa.
Muumipeikot ovat noin 5–6-vuotiaita jotka vasta aloittelevat hiihtoa. Muumipeikot harjoittelevat useita hiihtotekniikoita.
Muumien lumikenkäilykoulu vie lapset ja koko perheen elämysretkelle talviseen luontoon rakastettujen Muumilaakson hahmojen ja tarinoiden kautta. Lumikenkäilykoulu on useamman kerran kokonaisuus, jossa varusteet ja perustekniikat tulevat tutuiksi leikkien, laulujen ja monipuolisen liikunnan kautta. Erilaiset lumikenkäradat, -reitit ja -retket ovat tärkeä osa Muumien lumikenkäilykoulua.
Muumien lumikenkäilykoulun ryhmät

Muumiperheen lumikenkäilykoulu sopii lapsille noin 3-vuotiaasta alkaen. Yhdessä oman aikuisen kanssa saadaan ensikosketus lumikenkäilyyn ja nautitaan talvisesta luonnosta.
Muumien lumikenkäilykoulu sopii lapsille noin 5-vuotiaasta alkaen. Muumilaakson väen innostamana opitaan lumikenkäilyn perusteita ja saadaan kokemuksia talvisesta retkeilystä.